Siirretty: HELSINGEN KAAKELIUUNIMALLISTO

Aidot kaakeliuunit uudistuotantona

Helsingen 1700-luvun kaakeliuunit on uudistuotantoa vanhoista klassisista ja pidetyistä 1740-1800 luvun malleista. Kantikkaiden ja pyöreiden kaakeliuunien mallit perustuvat Maribergin Porsliinitehtaan arvostettuihin malleihin, jotka olivat piedettyjä Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi tarjoamme moderneja 1900-luvun kestosuosikkeja pyöreää Kaunokkia ja Mäntyuunia.

Muodot ovat ajattomia, perinteiseen suomalaiseen makuun hyvin sopivia, ja olemme rakentaneet mallistomme siten että kukin malli on muokattavissa hengeltään moderniksi tai klassiseksi. Tarjoamme seuraavia värejä: vanhanvalkoinen, auringonkeltainen, kuusenvihreä ja koboltinsininen. Jalat toimitetaan puuvalmiina ja ne voidaan käsitellä vernissalla jolloin koivun syyt tulevat kauniisti esiin tai sitten pellavaöljyllä, joka on sävytetty halutulla värillä.

Kantikkaan ja pyöreän kaakeliuunin uunikaakelit ovat tyypilliset 1700-luvun kaakeliuuneille ja ovat kooltaan noin 25 x 30 cm. Kantikas ja pyöreä kaakeliuuni on tilattavissa sekä jaloilla että sokkelilla. Myös jalalliseen malliin on saatavilla sokkeli taustalle.

Tuotantomme on ainutlaatuista. Savi- ja lasite -reseptimme sekä valmistus menetelmämme ovat 1700-luvulta. Hyväksymme lasite raaka-aineiksi vain oikeita oksideja ja frittejä, emme käytä keinotekoisia pigmenttejä. Savemme on kotimaista tehtaamme itse sekoittamaa.

Uunikaakelit valmistaa kaakelimaakari joka hallitsee sekä kaakelin valmistamisen että kaakeliuunin muurauksen, jolloin voit olla varma, että tiedämme mitä teemme.

Mallistosta löytyy aito kaakeliuuni kaikkiin makuihin ja kaikkiin tiloihin aina torpasta kartanoon.