Siirretty: SUOMEN PANKIN KAAKELIUUNIN TARINA

Keväällä Kaakeliuunitehdas Helsinge saa yhteydenoton antiikkisen kaakeliuunin uudelleen pystyttämisestä. Kouvolalaisen maatilan emäntä ja isäntä renovoivat tilansa päärakennusta ja haluavat pystyttää sinne kaakeliuunin vanhantulisijan paikalle. Vanhalla ja arvokkaalla on historiansa, mutta usein ajan saatossa esineet vaihtavat omistajaa ja tiedot välittyvät vajavaisina eteenpäin, kunnes esine sattuu taas menneisyyttä arvostavan keräilijän käsiin. Hän esittää kysymyksen: ”Mikä on tämän esineen historia?” Jos hän on onnekas hänen kunnioitettava uteliaisuutensa palkitaan ja pala historiaa selviää. Perinnemuurari saa kuulla, että kaakeliuuni on vanha, ja että se pitäisi pystyttää huolellisesti niin hyvin kuin vain saattaa vanhoin toimivin menetelmin. Muurari tiedustelee kaakeliuunin ikää, ja saa kuulla, että kaakeliuuni on valmistettu 1800-luvulla, mutta tietoa missä tai kenen toimesta ei ole. Tiedetään vain, että edellinen omistaja oli hankkinut uunin Helsingistä, Suomen Pankista. Niiden mahdollisesti kätkemiä leimoja ei ole tarkastettu.