KAKELUGNSMODELLER 2017

Nyproduktion av klassiska modeller från 1700-talet och moderna äkta kakelugnar från 1900-talet

Helsinges 1700-tals kakelugnar är nyproduktion av gamla klassiska och omtyckta modeller från 1740-1800-talen. Modellerna till de kantiga och runda kakelugnarna baserar sig på Maribergs Porslinsfabriks uppskattade modeller som var omtyckta i Finland och Sverige.

Formerna är tidlösa och passar bra den traditionella finländska smaken. Vi har skapat våra modeller så att varje modell kan göras antingen modern eller klassisk.

Tillverkningsmetoderna, råvarorna, modellerna och benen av björk som tillverkats för hand i barockstil eller gustaviansk stil.

Färgerna är gammal vit, solgul, grangrön och koboltblå. Färgerna är ständiga favoriter och passar bra den finländska diskreta smaken. Benen levereras träfärdiga och kan behandlas antingen med fernissa, varvid björkens vackra struktur syns på ett vackert sätt, eller med linolja med önskad ton.

Ugnskaklen i de kantiga kakelugnarna är typiska för kakelugnar på 1700-talet. Storleken är 20 x 30 cm. Kaklen på de runda kakelugnarna är cirka 23 x 35 cm. De tillverkas helt för hand och deras struktur är mycket stark, ca 15 mm för bättre hållbarhet. Den kantiga och den runda kakelugnen kan beställas både med ben och sockel. Också modellen med ben fås med sockel i bakgrunden.

Trots att största delen av våra modeller är från 1700-1800 -talen har vi två populära modeller från 1900-talet i vårt urval. Vi har också flera moderna lagermodeller som du kan fråga efter. Moderna alternativ är den kantiga Tallugnen och den runda Klinten som länge varit finländska favoriter.

Vår produktion är unik. Våra ugnskakel tillverkas av en kakelmakare som behärskar både tillverkningen av kakel och murningen av kakelugnen.

Våra modeller motsvarar dina behov vare sig du vill ha en klassisk eller en modern kakelugn, i ett torp, en jaktstuga eller i bastukammaren, eller kanske i vardagsrummet eller salongen.

Vi strävar efter att ha modeller av äkta kakelugnar för alla smaker och ge kunden möjligheter till en sådan kakelugn som just hen vill ha.