HANTVERKSFABRIK

ARTESANKONST

Helsinge hantverksfabrik erbjuder endast det bästa för sina kunder. Vår utgångspunkt är förstklassighet. Allt vi gör är handgjort. Dag efter dag, strävar vi efter perfektion och när det gäller äkta kakelugnar kompromisser vi inte.

En maskin kan producera likformighet och själlöshet, medan en människas varma och levande hand och djupa förståelse skapar unika och levande produkter. Vårt hjärta klappar för gamla och ärofulla traditioner som hantverksmästaren för vidare. Vi vet att kakel kan gjutas eller slås med maskin. Vi väljer att göra dem för hand. Vi bearbetar leran för hand och skapar kakel steg för steg från början till slut. Vi är övertygade om att vi på det här sättet uppnår det bästa resultatet. När man vill att något görs på bästa sätt finns inga genvägar.

Den anda som rådde ansedda hantverksfabriker på 1700-talet är ett arv som Kakelugnsfabrik Helsinge bär vidare och värnar om.