UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING

KAKLEN HÅLLER I MÅNGA HUNDRA ÅR

En hundra år gammal äkta och handbyggd kakelugn står sig en i dag. Materialen och det sätt ugnen byggdes på gör att det är nästan evig och enkel att renovera. Inre delar kan hålla i 60-135 år, men det finns ugnskakel som är äldre än 500 år. Vi på Helsinge dela gärna med oss av hemligheten bakom livslängden: regelbundet underhåll och korrekt användning. Genom att följa värmeinstruktionerna, observera försämringar samt vårda ugnen kan man spara en rejäl slant och dessutom får kakel som varar i mer än 300 år. En äkta kakelugn är en värdefull investering som behåller sitt värde och skapar en specifik atmosfär, och snabbt betalar sig tillbaka tack vare ett minimum av underhållskrav. När muraren är klar med arbetet fyller han i Helsinges garantibevis med kontaktinformation.

Vi kommer att ringa dig för att påminna om framtida underhåll och för att höra hur din äkta kakelugn mår!