GLASERING

FÄRGGLAD OCH HÅLLBAR SKÖNHET

Ett av de viktigaste stegen i hela processen är glaseringen, då kaklen får sin hållbara skönhet. Levande yta, variation och subtil brokighet hör till Helsinges stil i vacker tidlös 1700-tals anda. Detta uppnås genom att hälla glasyren för hand, precis som i gångna tider.

Glaseringsreceptet har utvecklats specifikt för en speciell lerblandning och  förbränningstemperatur under århundraden. Utvecklingsarbetet kräver tålamod och entreprenörskap av mästaren tills de önskade egenskaperna är inställda på det optimala. Förutom skönhet beaktas till exempel hållbarheten vid fuk och värmeväxlingar och mekaniska påfrestningar. Vår glasering tillverkas endast av rena och högklassiga råvaror som omsorgsfullt väljs ut. Vi kompromissar inte med kvaliteten genom att använda färdiga glasyrer, utan våra gamla recept betjänar oss fortfarande, eftersom de är överlägsna.