FORMNING

HANDGJORD UNIKHET

En handbyggd ugn andas svunna tiders nästan bortglömda seder med hållbart kvalitet och estetisk samklang, samt kompromisslös envishet, som gör resultatet unikt. Vi är stolta för att bygga för hand som våra föregångare på 1700-talet i dåtida hantverksfabriker och verkstäder.

Kakelmakaren har traditionerna och flera hundra år gamla kunskaper samlade i hjärtat när man bygger för hand. Urgamla verktyg blir till ett med händerna då lera formas till kakelblad. Visst kan det göras enklare, men för oss duger endast det bästa.  Detta är det sätt, som kakelmakaren och hans mästaren har tillämpat så länge någon minns. Tacksamma för att ingå i denna obrutna kedja är de oböjliga och sega som vide när nya vindar blåser.

När solen går ned är tillfredsställelse och stolthet en känsla som förenar oss på Helsinge. Våra kakelplattor bär spår av möda och tålamod men också av den stora kärlek vi hyser för hantverkstraditioner.