Vår vision

Vår vision

Tidens karaktär är gåtfull, som visarna på en urtavla kommer den åter efter att den en gång gått.

Vi tror på att inhemskt hantverk och inhemsk kvalitet har en framtid.   

Mitt i brådskan och slit och släng-samhället behöver vi ankare till tiden. Något som påminner oss om beständighet bland allt som ändras. Vi har vant oss vid att vädret växlar. Mörker följer ljus och vind följer stiltje. Det har kommit en tid då människor förstår att värna om det gamla och det man vet är bra. I stället för slit och släng vill vi tillverka produkter som håller från en generation till en annan. Och vi blir inte ledsna om vi samtidigt skonar miljön och vår plånbok. En äkta kakelugn har bestående hållbarhet och utlovar sin användare en del av evigheten eller åtminstone hundratals år. Metoderna i traditionellt byggande är inte gammalmodiga utan fortfarande moderna eftersom de fungerar bäst. När vi köper nytt slänger vi ofta bort det som är gammalt trots att gammalt kan repareras. När hög kvalitet ännu medför en lugn och varm stämning – eldsflammornas dans, sprak av kåda och doft av rök – tror vi starkt på att äkta kakelugnar tillverkas och gamla används ännu när moderna  elementugnar har försvunnit.